Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Monday, December 19, 2016

Ποιες καταχρήσεις αντανακλούν στο δέρμα μας

Οτιδήποτε μπορεί να βλάψει την γενικότερη υγεία μας, αντανακλά και στο δέρμα μας αφού όπως λένε και οι ειδικοί το δέρμα είναι «καθρέφτης» της εσωτερικής κατάστασης του οργανισμού μας. Αν λοιπόν καταπονείτε με οποιονδήποτε τρόπο τον εαυτό σας αυτό θα φανεί και στην όψη του δέρματός σας. Συνήθως αυτές τις ημέρες των γιορτών που διανύουμε οι «καταχρήσεις» για τον οργανισμό μας και επομένως και για το δέρμα μας είναι: η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου για αρκετές και συνεχόμενες νύχτες, το αυξημένο κάπνισμα, η πιο συχνή παραμονή μας σε χώρους «ασφυκτικούς» με πολύ ζέστη και καπνό, η κούραση και το άγχος που εντείνονται προκειμένου να τα προλάβουμε όλα, το έντονο μακιγιάζ που «ξεχνάμε» να αφαιρέσουμε μετά την διασκέδαση κ.α.

Για να απολαύσουμε λοιπόν τις γιορτινές μέρες με ξεχωριστή λάμψη θα πρέπει να δείξουμε προσοχή σε κάποιες συνήθειες μας:

- Ξεφεύγουμε από τους καθημερινούς μας ρυθμούς αλλά όχι και από την «ρουτίνα» περιποίησης του προσώπου μας. Δεν παραλείπουμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας ιδιαίτερα το βράδυ και προστατεύουμε την επιδερμίδα μας με τα καλλυντικά που της ταιριάζουν και έχει απόλυτη ανάγκη!

- Ενισχύουμε την επιδερμίδα μας με πιο τακτική εφαρμογή μασκών. Οι Pure Clay μάσκες της L’oreal Paris με φυσική άργιλο θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να δείχνει λαμπερή και φρέσκια.

- Τονώνουμε την επιδερμίδα μας με αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς.

- Εκμεταλλευόμαστε τον ελεύθερο χρόνο μας και για κάποιους περιπάτους στην εξοχή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναπνεύσουμε καθαρό οξυγόνο. Το γρήγορο βάδην θα τονώσει την διάθεση και την ενέργεια μας.

- Δεν λέμε όχι σε έναν σύντομο υπνάκο στον καναπέ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Είναι εξαιρετικά αναζωογονητικός ειδικά αυτές τις μέρες που συνήθως ξενυχτάμε τα βράδια.

FEATURED PRODUCTS

ΜΑΣΚΑ ΑΡΓΙΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

ΜΑΣΚΑ ΑΡΓΙΛΟΥ DETOX & ΛΑΜΨΗ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

ΜΑΣΚΑ ΑΡΓΙΛΟΥ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ