Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Monday, January 16, 2017

Μυστικά για να είστε φρέσκια το πρωί

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να εξασφαλίσετε έναν ποιοτικό ήρεμο ύπνο που να είναι συνεχόμενος και να έχει διάρκεια 6-8 ώρες! Έρευνες έχουν δείξει ότι γύρω στη 1.00 πραγματοποιείται η αποκορύφωση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Καλό είναι να κοιμάστε αυτή την ώρα λοιπόν! Φυσικά πριν ξαπλώσετε θα πρέπει να έχετε φροντίσει το πρόσωπό σας με έναν σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που σας ταιριάζουν (ορός, κρέμα ματιών, κρέμα νυχτός κ.α.) Οι κρέμες νυκτός ενισχύουν το φυσικό μηχανισμό ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας που πραγματοποιείται κάθε βράδυ και όσο περνούν τα χρόνια φθίνει. Βοηθούν λοιπόν στην ανανέωση της επιδερμίδας μας ώστε το επόμενο πρωί να ξυπνάμε πιο ξεκούραστες και πιο φρέσκες. Να σας αποκαλύψω όμως δυο τρία ακόμη μυστικά:

- Το περιβάλλον του δωματίου σας είναι σημαντικό να έχει καθαρό αέρα. Αερίστε λοιπόν λίγο πριν ξαπλώσετε το δωμάτιό σας και, βέβαια, σε καμία περίπτωση μην αφήνετε τον καπνό τσιγάρου από άλλα δωμάτια να περάσει μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας.

- Αν το κλιματιστικό παραμένει ανοιχτό την ώρα που κοιμάστε, θα ξηράνει την ατμόσφαιρα και μαζί την επιδερμίδα σας. Το καλύτερο είναι να αφήσετε το τζάμι λίγο ανοιχτό ή να χρησιμοποιείτε υγραντήρα ή έστω ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κομοδίνο σας.

- Προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανάσκελα ώστε να μην πιέζετε το πρόσωπο σας κατά τη διάρκεια του ύπνου προκειμένου να αποφύγετε γραμμές πάνω στην επιδερμίδα σας το επόμενο πρωί που καθυστερούν να φύγουν. Παράλληλα αυτή η συνήθεια θα σας «γλυτώσει» σε βάθος χρόνου από το να εμφανίσετε κάθετες, μόνιμες ρυτίδες στο πρόσωπό σας (κυρίως στο μέτωπο και στα πλαϊνά του προσώπου).

Extra tip: Όταν υποφέρετε από αϋπνία δοκιμάστε να βάλετε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας στο μαξιλάρι σας (μία αρκεί) ή ψεκάστε τα σεντόνια σας με ανθόνερο λεβάντας. Έχει ηρεμιστική δράση.

FEATURED PRODUCTS