Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Monday, April 10, 2017

Μετά το μακιγιάζ ακολουθεί ντεμακιγιάζ

Μακιγιάζ + Ντεμακιγιάζ = καθημερινό σύστημα ομορφιάς!

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε ένα ή περισσότερα προϊόντα για το μακιγιάζ της επιδερμίδας μας, θα πρέπει να ακολουθεί μετά από κάποιες ώρες ή λίγο πριν τον ύπνο,  ένα σχολαστικό ντεμακιγιάζ! Θέλω να το έχετε στη σκέψη σας ως σύστημα. Δεν νοείται μακιγιάζ χωρίς ντεμακιγιάζ, ακόμη και αν έχετε χρησιμοποιήσει ελάχιστα προϊόντα, όπως μια πούδρα, λίγο ρουζ κι ένα κραγιόν. Το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα, κατάλληλα γι’ αυτό το σκοπό.

Υπάρχουν πλέον πολλά προϊόντα μακιγιάζ με σύνθεση που παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή πάνω στην επιδερμίδα για πολλές ώρες. Τέτοια προϊόντα αφαιρούνται αποτελεσματικά, μόνο με τη βοήθεια ειδικών συνθέσεων ντεμακιγιάζ, που επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον πιο «φιλικό τρόπο» για την επιδερμίδα μας. Απομακρύνουν αποτελεσματικά κάθε ίχνος μακιγιάζ και επιτρέπουν στην καθαρή επιδερμίδα να δεχτεί την φροντίδα που ακολουθεί.

Το είδος του ντεμακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται και από τις προσωπικές σας συνήθειες. Πάντως ένα από τα πιο αποτελεσματικά, απολαυστικά και σύγχρονα προϊόντα που έχω δοκιμάσει και ξέρω πως θα λατρέψετε, είναι η κρέμα καθαρισμού, Fine Flowers της Loreal Paris που μοιάζει σαν να «λιώνει» το μακιγιάζ και το αφαιρεί με έναν μοναδικό τρόπο, αφήνοντας την επιδερμίδα εξαιρετικά καθαρή και απαλή. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και Γαλάκτωμα ή Gel Καθαρισμού. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να ολοκληρώνετε την φροντίδα της επιδερμίδας σας με την κατάλληλη για εσάς λοσιόν.

Και κάτι ακόμη! Το ντεμακιγιάζ στην περιοχή των ματιών απαιτεί ένα εξειδικευμένο απαλό προϊόν ώστε να μην προκληθούν ερεθισμοί. Τέτοια προϊόντα καθαρισμού δεν είναι λιπαρά, είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα, κατάλληλα ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα μάτια ή για όσες φορούν φακούς επαφής και αφαιρούν με μια κίνηση ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ.

FEATURED PRODUCTS