Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Wednesday, November 16, 2016

Βασικές συμβουλές για την ακμή και τα καλλυντικά

Πόσο επηρεάζεται η ακμή από τις λάθος επιλογές καλλυντικών;

Είναι πράγματι πολύ συχνό σε γυναίκες με προδιάθεση για εμφάνιση ακμής (για παράδειγμα όσες έχουν λιπαρό δέρμα) να την προκαλούν ή να την επιδεινώνουν χρησιμοποιώντας ακατάλληλα για το δέρμα τους καλλυντικά. Εδώ στο skinexpert.gr αυτό το πρόβλημα λύνεται με το τεστ διάγνωσης. Κάθε γυναίκα πλέον μπορεί να ξέρει τι πρέπει ακριβώς να χρησιμοποιήσει για την περιποίηση του προσώπου της. Όμως αν εμφανίζεις ακμή, θέλω να συγκρατήσεις επιπλέον 2-3 συμβουλές και να τις εφαρμόσεις πιστά.

Α. Μην χρησιμοποιείς πάνω στην επιδερμίδα σου πολλά καλλυντικά ταυτόχρονα

Β. Σιγουρέψου ότι καθαρίζεις το δέρμα σου καλά πρωί και βράδυ με ένα αφρό ή τζελ καθαρισμού και νερό που μετά την χρήση του θα έχει αφαιρέσει την λιπαρότητα χωρίς όμως να νιώθεις την επιδερμίδα σου πως «τραβάει». Το νερό/αφρός καθαρισμού της L’oreal Paris είναι θεωρώ μια εξαιρετική επιλογή.

Γ.Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου θα πρέπει να γίνεται με προϊόντα που έχουν ρευστή και μη λιπαρή υφή, όπως είναι οι κρέμες/ζελ για παράδειγμα.

Δ. Αν χρησιμοποιείς προϊόντα αντιγήρανσης μπορείς να επιλέξεις έναν ορό αντί για τη κρέμα της σειράς.

Ε.Οι μάσκες για βαθύ καθαρισμό, αποτοξίνωση και λάμψη Pure Clay της L’oreal Paris θεωρώ ότι πρέπει να ενταχθούν συστηματικά στην φροντίδα της επιδερμίδας σου. Θα σε βοηθήσουν πολύ να ισορροπήσεις την παραγωγή σμήγματος και να παραμείνει η επιδερμίδα σου καθαρή και λαμπερή ώστε να περιοριστούν οι ατέλειες όπως τα μαύρα στίγματα.

Ζ. Το make up σου πρέπει να είναι υγρό και ρευστό, και να έχει τις ενδείξεις πάνω του oil free και non cometogenic.

Η. Και κάτι ακόμη, μην χρησιμοποιείς πούδρα! Ξέρω ότι πολλές γυναίκες προκειμένου να καλύψουν την λιπαρότητα και τις ατέλειες της επιδερμίδας τους έχουν μαζί τους μια πούδρα και την χρησιμοποιούν συνέχεια. Αυτή η συνήθεια όμως πέρα από το ότι υπερτονίζει ορατά τις ατέλειες φράζει και τους πόρους της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να της δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Εννοείται πως αν η ακμή επιμένει θα πρέπει να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου αλλά όλες οι παραπάνω συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες έτσι κι αλλιώς.

FEATURED PRODUCTS