Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Monday, December 12, 2016

Σωστή χρήση ενυδατικής κρέμας

Αν χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σας, τότε μάλλον κάνετε κάποιο λαθάκι στη συχνότητα ή στην ποσότητα που το χρησιμοποιείτε. Η ενυδατική κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό το πρωί και το βράδυ. Σημασία όμως έχει και η ποσότητα που βάζετε κάθε φορά. Θα πρέπει να είναι λίγη, ώστε να απορροφάται πλήρως από το δέρμα και να μη μένει πάνω του. Αλλιώς, η συχνή χρήση κρέμας και οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή την αφυδάτωση της επιδερμίδας! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τα πολλά στρώματα ενυδατικής κρέμας μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κατακράτηση νερού στα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να διογκωθούν σε τέτοιο σημείο, ώστε να χαθεί η συνεκτικότητά τους (απομακρύνεται το ένα από το άλλο) και να χάσουν το νερό τους, οπότε η επιδερμίδα αφυδατώνεται.

Tip Χρησιμοποιήστε σωστά την ενυδατική σας κρέμα και πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, αν θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι πραγματικά ενυδατωμένη.

FEATURED PRODUCTS