Μάνια Μπούσμπουρα

SKINCARE EXPERT

Δημοσιογράφος, υπεύθυνη ομορφιάς, παρουσιάστρια ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση, πρώην μοντέλο και αθλήτρια τένις, πάντα όμως παθιασμένη με την ομορφιά και τη minimal αισθητική.

Εκδότρια και διευθύντρια ομορφιάς του IQBeaute

SKINEXPERT
TEST

KANE TO
TEST

Wednesday, November 16, 2016

Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να εμφανίση πιο γρήγορα ρυτίδες

Η ξηρή επιδερμίδα κινδυνεύει πράγματι να εμφανίσει πιο γρήγορα ρυτίδες;

Δυστυχώς ναι! Μολονότι οι γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα έχουν το εξαιρετικό προνόμιο της καθαρής επιδερμίδας χωρίς ατέλειες, θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα προσεκτικές, γιατί η επιδερμίδα τους-λόγω της κατασκευής των κυττάρων της και των μειωμένων λιπιδίων στην επιφάνεια της- αφυδατώνεται εύκολα και γίνεται ανελαστική. Παράλληλα έχει μειωμένη προστασία στους εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα στον ήλιο και τον κρύο αέρα.

Οι ρυτίδες, λοιπόν, πράγματι μπορεί να κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους στις ξηρές επιδερμίδες. Σου προτείνω αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, να τη διατηρείς πολύ καλά ενυδατωμένη και να την προστατεύεις από τον ήλιο και το κρύο που μπορεί να την αφυδατώσουν εύκολα (να μην εκτίθεσαι υπερβολικά δηλαδή ενώ όταν είσαι εκτεθειμένη να έχεις προστατεύσει την επιδερμίδα σου σωστά με αντηλιακό και κρέμα θρέψης και ενυδάτωσης αντίστοιχα).

Extra tip

Έχε μαζί σου την ενυδατική σου κρέμα ημέρες ή ώρες που θεωρείς ότι θα χρειαστείς έξτρα ενυδάτωση, για παράδειγμα σε μια πτήση με το αεροπλάνο, ή εφόσον παραμένεις για πολλές ώρες σε κλειστό κλιματιζόμενο περιβάλλον.

Θυμήσου επίσης ότι τα έλαια είναι πολύ χρήσιμα στην περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας. Δοκίμασε το Extraordinary Oil ξηρό λάδι περιποίησης προσώπου της L’oreal Paris που προσφέρει θρέψη, ενυδάτωση, λάμψη και άνεση στην επιδερμίδα. Θεωρώ πως θα το λατρέψεις!

FEATURED PRODUCTS